Cererea de executare silita. Model

   Potrivit art. 373¹ alin. 1 Cod de procedură civilă: Cererea de executare silita, insotita de titlul executoriu, se depune la executorul judecaroresc, daca legea nu prevede altfel.” Şi art. 52 alin. 1 din Lg. 188/2000 prevede că: “Executarea silita si celelalte acte care sunt de competenta executorului judecatoresc se indeplinesc la cerere, daca legea nu dispune altfel.”De ce este nevoie obligatoriu de o cerere de executare scrisă? Pentru că mai departe art. 373¹ alin. 1 Cod de procedură civilăprecizează că executorul judecătoresc “va solicita instantei de executare incuviintarea executarii silite, inaintandu-i in copie cererea de executare si titlul respectiv.”

   Prin urmare, pentru ca instanţa să autorizeze punerea în executare a titlului executoriu, creditorul trebuie să depună în prealabil această cerere de executare silită la executorul judecătoresc. Nu este nimic complicat în a redacta o cerere de executare, veţi putea descărca modelul ataşat acestui articol sau veţi putea căuta alte modele pe internet. Important este să se identifice prin nume şi adresă creditorul şi debitorul, să se indice titlul executoriu şi care este solicitarea concretă adresată executorului. Majoritatea creditorilor doresc ca procedura să se realizeze simultan prin toate cele forme de executare (poprire, mobiliară şi imobiliară), dar există şi creditori care solicită executarea doar prin poprire sau doar asupra unui imobil. Aceste lucruri trebuie specificate clar în cererea de executare silită.

   La cerere trebuie anexate, pe lângă titlul executoriu, două timbre judiciare de 0,15 lei şi 2 taxe judiciare, de 10 lei (pentru încuviinţarea executării silite) şi 4 lei (pentru trimiterea somaţiei). Taxele se pot cumpăra de la poştă sau primărie. Unii executori vă oferă posibilitatea de a achita taxele chiar la biroul lor.

Mai trebuie să ştiţi că unele birouri ale executorilor judecătoreşti solicită şi 3 copii ale titlului executoriu, aşadar e bine să vă interesaţi în prealabil care sunt toate actele care vi se pretind la executorul pe care îl alegeţi.

   Pentru descărcarea MODELULUI DE CERERE DE EXECUTARE SILITĂ apăsaţi link-ul de mai jos.

Cerere de executare silita

   Pentru alte întrebări despre procedura de executare, trimite-ţi un e-mail la birou@executor-judecatoresc.net.

executor judecătoresc Soameş Cosmin Robert

Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *