CONTACT

   Biroul executorului judecătoresc este în Timişoara, bv. 3 August 1918, nr. 3, ap. 2 (peste drum de Parcul Poporului).

   Programul este de luni până vineri, între orele 8-16.

  Contact: bej.soames@gmail.com; tel. 0356809280; fax 0356809270; mobil 0723185114.

  Competenţa teritorială a executorului judecătoresc este în judeţele Timiş, Arad şi Caraş-Severin, aflate în jurisdicţia Curţii de Apel Timişoara.

38 de răspunsuri la CONTACT

 1. Iordache Ananaria spune:

  As dori sa stiu in cazul unei executari silite executorul are dreptul sa isi rețină toate cheltuielile odata sau cum se procedează mentionez ca suma care mi sa retinut nici macar nu erau veniturile mele au intrat in contul meu dar nu imi apartin

  • executor judecătoresc Soameş Cosmin spune:

   Conform legii, cheltuielile de executare au prioritate la distribuirea sumei recuperate.

 2. Negru Alex spune:

  Buna ziua domnule Soameş , in primul rand vreau sa va multumesc in numele tuturor celor care va scriu aici pentru faptul ca va faceti timp si ne acordati asistenta juridica in relatia cu executorii judecatoresti ! In al 2-lea rand doresc sa va adresez o intrebare daca imi este ingaduita :
  Am primit o incheiere de incetare executare silita motivele fiind : in fapt . executarea silita nu mai poate fi efectuata sau continuata din cauza imposibilitatii de valorificare a bunurilor urmarite , PRECUM si faptul ca, creditorul A RENUNTAT LA EXECUTARE .
  in drept – art.703 alin 1 pct. 2 si 3 c proc. civ.
  executorul dispune : incetarea executarii silite si inchiderea dosarului de executare silita. Executorie de drept , cu drept de contestatie 15 zile

  Dupa cele 15 zile am telefonat executorului pentru al intreba daca conturile poprite si sarcina de neinstrainare adaugata unui CF vor fi deschise respectiv degrevata de dansul sau am nevoie de un act emis de dansul pt OCPI pentru a-mi scoate sarcina singur .

  Raspunsul dansului a fost ca la conturi se va opera de-poprirea dar in cazut CF’ului nu va intreprinde nici o masura pt ca e posibil ca ulterior creditorul sa redeschida executarea silita in termenul de prescriptie de 3 ani .

  Intrebarea mea este : Atata timp cat a fost efectuata incetarea executarii silite ( ramasa definitiva ) care stipuleaza faptul ca creditorul A RENUNTAT la executare , se mai poate mentine interdictia de instrainare din CF? Se mai poate relua executarea in dosarul deja inchis ??

  va multumesc anticipat pt timpul acordat , o zi frumoasa va doresc !

  • executor judecătoresc Soameş Cosmin spune:

   Executorul v-a informat corect. Se poate relua executarea.

 3. Ivan Diana spune:

  Buna ziua! Sunt divortata, am un copil iar tatal lui trebuie sa-i plateasca 25% din veniturile sale nete, conform sentinței.
  Problema este ca venitul sau salarial, pe langa salariul de incadrare, mai poate sa contina prime, plati pentru ore suplimentare, al treisprezecelea salariu, inclusiv suplimentul de diurna nesupus impozitarii, care se considera tot venit salarial. Imi puteti spune, va rog daca pentru calculul pensiei alimentare, cota de 25% se aplica la venitul net total sau doar la anumite categorii de venituri? Mentionez ca sentinta judecătorească precizeaza doar o cota de 1/4 din venitul net realizat. Multumesc frumos!

  • executor judecătoresc Soameş Cosmin spune:

   Cu exceptia diurnei, celelalte incasari intra in venitul net.

   • Ivan Diana spune:

    Va multumesc pentru raspuns! As dori sa va mai intreb daca legea permite ca firma la care este angajat fostul meu sot, sa vireze pensia alimentara direct in contul copilului, iar onorariul cuvenit executorului judecatoresc, direct in contul indicat de acesta? Multumesc mult!

 4. Stan valerica spune:

  Buna ziua am primit o executare silita nu prea înțeleg așa bine ce scrie acolo eu am un salariu minim pe economie și din care am la întreținere 4 copii cit trebuie sa mi de traga din salariu va mulțumesc

 5. Alin spune:

  Am o hotarare definitiva in care este obligat un pfa sa imi plateasca suma de 40 000 lei. Pfa-ul nu are bunuri urmaribile, insa persoana fizica are. Se poate executa in mod direct persoana fizica?

  • executor judecătoresc Soameş Cosmin spune:

   Incepeti intai executarea PFA, constatati ca nu are bunuri si apoi executati persoana fizica.
   Temei juridic art. 2324 alin. 3 Cod Civil:
   Creditorii ale căror creanţe s-au născut în legătură cu o anumită diviziune a patrimoniului, autorizată de lege, trebuie să urmărească mai întâi bunurile care fac obiectul acelei mase patrimoniale. Dacă acestea nu sunt suficiente pentru satisfacerea creanţelor, pot fi urmărite şi celelalte bunuri ale debitorului.

   • Alin spune:

    Am inceput executarea pfa, s-a constatat ca nu are bunuri iar executorul refuza executarea pf-ului deoarece nu are o hotarare in care sa fie obligat si pf-ul la plata etc. S-a cerut si incuviintare pe pf ( CNP) si a fost respinsa de instanta judecatoreasca. Ceva nu este in regula, dar am vorbit cu mai multi executori din localitate si niciunul nu vrea sa imi execute pf-ul daca nu are o hotarare prin care sa fie si pf-ul obligat la plata acelor bani.

    • executor judecătoresc Soameş Cosmin spune:

     Dv. cu Incheierea de insolvabilitate a PFA mergeti in instanta cu o cerere de obligare la plata a persoanei fizice. Cu sentinta va intoarceti la executor.

     • Alin spune:

      ce fel de cerere de obligare la plata? nu ar trebui platita taxa de timbru din nou? ( la valoare)

     • executor judecătoresc Soameş Cosmin spune:

      Ba da. Dar oricum consultati-va cu un avocat in aceasta privinta, fiind vorba de un alt proces. E posibil sa aiba alta solutie.

 6. Mihai F spune:

  Buna ziua, tatal mau are un dosar de executare silita.
  Cum aflati dumneavoastra ca executor unde lucreaza persoana care trebuie executata silit?
  Se trimite o scrisoare catre acea firma pentru confirmare ca e angajat la ei?
  Daca firma nu raspunde cum poate fi sanctionata?
  In august 2015 tatal meu a mers cu un contract de imprumut la un executor, dar pana in momentul de fata nu s-a recuperat nimic, iar cei de la biroul executorului se pare ca incearca sa lungeasca procedura si nu stim de ce.
  Debitorul a fost anul trecut si a dat o declaratie ca nu are venituri sau bunuri pe numele lui, dar s-a verificat la OCPI si are un apartament, dar nu este doar al lui, ci il detine impreuna cu sotia. Cei de la BEJ ne-au spus sa-l dam in judecata pe debitor sa-i cerem partajul. Sa intelegem ca asta ne ramane de facut sa-l dam in judecata?

  • executor judecătoresc Soameş Cosmin spune:

   Da, trebuie facut partajul ca sa puteti continua executarea imobiliara.

 7. Cristina spune:

  Buna ziua,am apelat la un executor pt reținerea pensiei alimentare dar firma nu rasp si am înțeles ca trebuie făcut un ordin de proprire pe firma resp .Ordinul acesta trebuie sa-l facă executorul e de obligația lui am înțeles

 8. Bota Anamaria spune:

  Buna ziua,am si eu o problema.Nepotica mea in varsta de 4 ani si jumatate a fost castigata de catre mama in instanta.Mentionez ca minorul a fost creascuta de catre tata mai mult.Fetita refuza sa mearga la mama.Ce putem face?Mama minorei spune ca va veni cu un executor.Noi tot incercam sa vb cu fetita..dar refuza si incepe sa planga ca nu vrea la mama.O poate lua cu forta?

  • executor judecătoresc Soameş Cosmin spune:

   Aveti mai jos textul din Codul de Procedura Civila:
   Art. 913: Refuzul minorului
   (1)Dacă executorul constată că însuşi minorul refuză în mod categoric să îl părăsească pe debitor sau manifestă aversiune faţă de creditor, va întocmi un proces-verbal în care va consemna constatările sale şi pe care îl va comunica părţilor şi reprezentantului direcţiei generale de asistenţă socială şi protecţia copilului.
   (2)Reprezentantul direcţiei generale de asistenţă socială şi protecţia copilului va sesiza instanţa competentă de la locul unde se află minorul, pentru ca aceasta să dispună, în funcţie de vârsta copilului, un program de consiliere psihologică, pentru o perioadă ce nu poate depăşi 3 luni. Cererea se soluţionează de urgenţă în camera de consiliu, prin încheiere nesupusă niciunei căi de atac, pronunţată cu citarea părinţilor şi, după caz, a persoanei la care se află copilul. Dispoziţiile legale privind ascultarea copilului rămân aplicabile.
   (3)La finalizarea programului de consiliere, psihologul numit de instanţă va întocmi un raport pe care îl va comunica instanţei, executorului judecătoresc şi direcţiei generale de asistenţă socială şi protecţia copilului.
   (4)După primirea raportului psihologului, executorul va relua procedura executării silite, potrivit art. 911.
   (5)Dacă şi în cursul acestei proceduri executarea nu va putea fi realizată din cauza refuzului minorului, creditorul poate sesiza instanţa competentă de la locul unde se află minorul în vederea aplicării unei penalităţi, dispoziţiile art. 906 alin. (2) şi (4)-(6) fiind aplicabile în mod corespunzător.

 9. Vig Gheorghe Gabriel spune:

  Buna ziua as dori sa primesc prin mail asa zisele chitante cu suma ce mi se trage din salar,din urma si pana ce voi achita toata suma.As mai dori sa stiu cum va trebui sa procedez dupa ce voi termina de achitat toata suma ce am de platit pentru a inchide acest contract?

  • executor judecătoresc Soameş Cosmin spune:

   Depuneti o cerere in acest sens la executor, semnata de dv. si atasand copia CI.
   Dupa ce veti achita suma nu va trebui sa faceti nimic in plus, veti primi toate actele privind incetarea executarii, ridicari de poprire etc.

 10. Lili spune:

  buna ziua !
  Dle executor ,am o problema mare,am luat un imprumut 30.000mii de euro dintre care am platit 10.000 nu m-am incadrat in timpul care am zis ,persoana respectiva a depus actele la judecatorie ,am decisia definitiva de executare ,din pacate nu am nimic pe numele meu ,intr-adevar nu am nimic ,era bine sa fi avut ,as fi scapat de aceasta enorma problema ….am urmatoarele intrebari ,va multumesc ptr ajutor ….
  1.Cum sa fac pe mai departe ,ce angajament sa fac?
  2.Cat timp de urmareste aceasta hartie de executare silita ….?
  3. Eu am de gand sa mi achit datoria dar nu in conditiile de stres,nu am de unde peste noapte ….si asa a fost intelegerea dar bine verbal nu scris ca nu vor decurge la lucruri urate dar totul pana la banii
  Multumesc !

  • executor judecătoresc Soameş Cosmin spune:

   1. Un angajament de plata cu suma realista pe care o puteti achita lunar.
   2. Executarea silita intrerupe prescriptia, deci nu exista termen limita.
   3. Un angajament de plata aprobat de creditor va poate scapa de stresul de care vorbiti.

 11. Ovidiu spune:

  Am urmatoarea problema: am imprumutat in baza a 3 contracte de imprumut cu garantie imobiliara (ipoteca grad I pe 3 imobile, cate unul pentru fiecare contract) o suma de 700,000 EUR. In momentul de fata contractele au devenit scadente, dar imprumutatul (persoana fizica) nu mi-a rambursat banii. Doresc sa declansez procedura de executare si doresc sa preiau respectivele imobile in schimbul sumelor datorate. Am rugamintea sa-mi spuneti cat ma costa intreaga procedura (inclusiv evacuarea chiriasilor si a proprietarilor respectivelor imobile) si cat dureaza aproximativ.

  • executor judecătoresc Soameş Cosmin spune:

   Veti avea practic 3 dosare. Pt. fiecare onorariul va fi 6.300 lei + 1% din creanta ce depaseste 100.000 de lei in dosarul respectiv. Pt. evacuare onorariul este 2.200 lei pe imobil. Preturile sunt fara TVA si reprezinta onorariul maxim. Termenul estimativ pt. adjudecare este 4 luni, dar depinde si de factori externi: judecatorie, evaluator etc. Evacuarea o puteti face in aproximativ 30 zile, dar nu intre 1 decembrie – 1 martie, cu anumite exceptii.

 12. Adriana Marton spune:

  Am o intrebare: am o sentinta definitiva prin care piritul este obligat sa-mi plateasca o suma de 80.000 lei deoarece el a retinut apartamentul in urma partajului.
  De 2 ani astept sa ma plateasca si nu am primit nimic. Ce trebuie sa fac ca sa obtin banii?
  Multumesc,
  Adriana Marton

  • executor judecătoresc Soameş Cosmin spune:

   Cerere de executare silita, taxa judiciara si sentinta.

 13. munteanu gheorghe mircea spune:

  buna ziua
  va rog frumos sa-mi explicati cum e posibil ca firma dumneavoastra sa-mi retina de doua ori a cate 32% din salar in aceeasi luna!!!
  Am un copil in intretinere,platesc pensie alimentara 25% din venit,dar luna trecuta nu am avut de unde…daca ma da in judecata ce pot sa ii spun?
  AR TREBUI SA MA LAS DE LUCRU???ASA NU MA POT INTRETINE…SAU SA PLEC DIN TARA???

  • executor judecătoresc Soameş Cosmin spune:

   V-am explicat situatia si telefonic si s-a rezolvat. Dar daca doriti public o explicatie, aceasta e urmatoarea: se popresc atat salariul cat si conturile bancare. Nu avem de unde sa stim la care banca va plateste firma salariul, daca nu primim din partea dv. sau a angajatorului o informare in acest sens. In situatii de acest gen, trimitem imediat la banca o adresa de ridicare a popririi asupra sumelor virate in contul debitorului de catre angajator. Daca sunt situatii demonstrate (extras de cont etc.) ca s-au incasat sume din 2 parti, banii incasati peste cota legala se restituie debitorilor.

 14. victor spune:

  dar gasesc o intelegere la executor sa mi se retina 15% in loc de 30%din salar sa nu traiesc sub limita existentei?am o situatie foarte grea si banii de la c.a.r.i-am luat ptr. doctor. va multumesc.

  • executor judecătoresc Soameş Cosmin spune:

   Nu executorul poate lua aceasta hotarare, ci creditorul. Executorul doar aplica legea, care stabileste procentul ce se retine din salariu. In schimb, creditorul, deoarece executarea se face la cererea sa, poate aproba sa vi se retina o suma mai mica. Depuneti o cerere la creditor, argumentati-o cat mai bine, cu acte despre situatia dv. medicala, si e posibil sa gasiti intelegere.

 15. victor spune:

  am salarul de 1350 ron.platesc rata la c.a.r.de 520 ron si mi-a venit o executare silita pentru care angajatorul imi retine inca 450 ron.este legal sa mi se retina 72% din salar?

  • executor judecătoresc Soameş Cosmin spune:

   Plata ratelor nu este considerata o ”retinere”. La CAR platiti dv., poprirea o plateste angajatorul deoarece e obligat prin lege. Cele doua nu se cumuleaza si nu se asimileaza, din punct de vedere legal.

 16. Andrei spune:

  Buna ziua. Am o intrebare. Am avut un pfa si am lucrat in domeniul IT. Firma cu care am colaborat mi-a reziliat abuziv contractul si nu mi-a mai platit 2 facturi in valoare totala de 2000 euro. Acest lucru s-a intamplat in 2010. Dat fiind ca in 2011 am fost obligat sa inchid PFA-ul si sa ma angajez, mai pot recupera acea suma?

  Multumesc.

  • executor judecătoresc Soameş Cosmin spune:

   Da, dar va trebui mai întâi să obţineţi un titlu executoriu, adică sentinţa prin care judecătorul să constate că firma respectivă vă datorează într-adevăr acei bani. Dacă facturile sunt acceptate la plată, aveţi toate şansele să câştigaţi procesul. Contactaţi un avocat pentru a vă îndruma cu privire la litigiu. După aceea puneţi sentinţa în executare şi vă recuperaţi silit suma, dacă altfel nu se poate. Aveţi grijă să o faceţi cât mai repede. Pe de o parte, după 3 ani creanţa se prescrie, iar pe de altă parte firma debitoare poate intra în insolvenţă sau să se desfiinţeze.
   Puteţi încerca să le trimiteţi în prealabil o notificare prin executor judecătoresc, ca să le „amintiţi” de datorie şi de faptul că, dacă nu o achită de bunăvoie, va urma un proces, în urma căruia vor mai plăti penalităţi şi cheltuieli de judecată. În 30% din cazuri, debitorii plătesc în urma unei notificări bine întocmite, pentru că totuşi este în avantajul lor să o facă. În plus, o notificare este mai ieftină şi mai rapidă decât un litigiu. Merită încercat, cu atât mai mult cu cât, dacă firma nu plăteşte, veţi prezenta instanţei dovada că aţi încercat pe cale amiabilă rezolvarea situaţiei.
   Succes!

Comentariile sunt închise.