INTREBARI SI SOLICITARI FRECVENTE

Raspunsuri la intrebari si solicitari frecvente

Intrebare: Cum pot sa va contactez la telefon?

Raspuns: La nr. 0356809280. Acesta e numarul principal. Al doilea numar este 0723185114. La nr. de mobil e probabil sa vi se raspunda cu un mesaj automat prin care vi se solicita sa trimiteti un SMS cu datele si solicitarea dv. Daca trimiteti un astfel de SMS, veti fi sunati inapoi. Daca nu, nu. Intotdeauna e util, cand sunati, sa stiti nr. dv. de dosar!

Solicitare: Eu nu vreau sa vorbesc decat cu executorul.

Raspuns: Procedura noastra de lucru este ca solicitarile sunt preluate de oricine este in birou. Marea majoritate a problemelor se pot rezolva in acest fel, si se rezolva mai rapid. Daca nu doriti sa vorbiti decat cu executorul judecatoresc, va trebui sa va lasati datele, sa spuneti care e solicitarea dv. si veti fi sunat inapoi mai tarziu. Ori puteti trimite un SMS pe mobil.

Intrebare: Pot sa va trimit o solicitare sau o adresa pe e-mail?

Raspuns: Da, la bej.soames@gmail.com . Retineti ca incurajam comunicarea prin e-mail, nu prin telefon, deoarece e-mail-urile se ataseaza la dosar. In functie de solicitarea pe care o faceti, e posibil sa fie nevoie sa anexati si cartea de identitate, pt. a va identifica.

Intrebare: Pot sa vin la birou sa discutam?

Raspuns: Nu e necesar. Orice solicitare aveti, o putem discuta la telefon sau pe e-mail. Daca totusi doriti, adresa noastra este in Timisoara, bv. 3 August 1919, nr. 3, ap. 2. Program de lucru de luni pana vineri, intre 8-16.

Solicitare: Vreau sa inchei un angajament de plata cu executorul

Raspuns: Angajamentele de plata nu se aproba de executorul judecatoresc, ci de creditor. Prin urmare, va sfatuim sa luati legatura direct cu creditorul dv., iar acesta ne va informa in scris daca angajamentul s-a aprobat si in ce conditii. Pe aceasta pagina veti gasi datele de contact ale celor mai importante firme de recuperari. Daca aveti un alt creditor, luati legatura cu noi si, in masura in care avem acordul acestuia de a va furniza datele sale de contact, le veti primi. Retineti ca orice creditor are un site propriu pe care sunt afisate datele sale de contact.

Intrebare: Cum pot sa iau legatura cu Kruk Romania?

Raspuns: La tel. 0314132020. Este un telefon din centrala, de unde, in functie de solicitarea dv., veti fi directionat catre o persoana care va poate da un raspuns adecvat. Disponibil de luni până vineri, între 9-20, iar sâmbăta între 9-14. Adresa de e-mail din centrala este office@kruk.com.ro.

Intrebare: Cum pot sa iau legatura cu EOS KSI Romania?

Raspuns: La tel. 0372749847 sau 0372749858.

Intrebare: Care sunt conturile in care pot depune sau vira banii pe care trebuie sa-i platesc?

Raspuns: Conturile de consemnatiuni deschise pe numele B.E.J. Soames Cosmin Robert, C.I.F. 30135638, sunt urmatoarele:

RO11BREL0002000634940101 deschis in lei la Libra Internet Bank

RO27BREL0002000634940201 deschis in euro la Libra Internet Bank

Cod SWIFT la Libra – BRELROBU (necesar pt. plati din strainatate)

RO83BTRLRONCONSPC7103601 deschis in lei la Banca Transilvania.

Se mai pot trimite bani prin mandat postal pe adresa biroului sau in conturile de mai sus.

Pt. viramentele din strainatate e preferabil sa ne comunicati dovada platii pe e-mail, deoarece adeseori lipsesc explicatiile referitoare la platitor sau obiectul platii.

Intrebare: In cursul executarii silite, suma pe care o datorez poate creste?

Raspuns: Da. Cu dobanda contractuala sau dobanda legala ori rata inflatiei. Depinde de actul in baza caruia e inceputa executarea si de creditor (nu toti solicita actualizarea).

Intrebare: Cum pot sa aflu soldul la zi, daca vreau sa achit toata suma?

Raspuns: Trimiteti un e-mail la bej.soames@gmail.com sau un SMS la 0723185114, prin care cereti soldul.

Intrebare: Am poprire si la angajator si pe contul de salar. Ce pot face?

Raspuns: In cursul executarii se popresc atat conturile bancare, cat si salariul. Nu avem de unde sa stim daca un debitor incaseaza salariul in cont sau la ce banca are contul de salariu. Daca sunt astfel de situatii, trebuie sa ne informati si vom ridica poprirea la banca sau angajator, dupa caz.

Intrebare: Am contul blocat si nu pot folosi cardul. Cum ridic banii din salar?

Raspuns: Cu buletinul de la casieria bancii. Daca banii provin din salar sau pensie, banca e obligata sa va elibereze doua treimi din suma, fara sa solicite de la executor aprobari sau alte acte.

Intrebare: Cat mi se retine din salar / pensie?

Raspuns: O treime din venitul net daca aveti o singura poprire, jumatate daca aveti mai multe popriri.

Intrebare: Am platit toata suma si inca mai am poprire pe cont. De ce?

Raspuns: De cand virati dv. banii dureaza o zi sau doua pana la prelucrarea platii si inchiderea dosarului. Ridicarile de poprire se trimit cu posta in centralele bancilor, deci dureaza 2-4 zile pana sunt primite si prelucrate de banci. Daca aveti o urgenta, puteti veni la birou sa luati ridicarile de poprire si sa le depuneti personal la banci. Intotdeauna primiti acasa, in original, o adresa de ridicare a popririlor, deci daca exista vreo banca ce nu v-a ridicat poprirea, ii puteti prezenta acest act. Unde este nevoie si bancile sunt de acord, ne contactati si putem trimite ridicarile de poprire si pe fax sau e-mail, direct la sucursalele bancilor.

Intrebare: Mi s-a retinut mai mult decat suma datorata. Cum primesc banii inapoi ?

Raspuns: Trimite-ne pe e-mail, fax sau posta un document bancar cu contul dv. in care sa va restituim suma incasata in plus.

Pentru a pune o intrebare, lasati un comentariu pe pagina: http://www.executor-judecatoresc.net/intrebarile-dv/